Снимка Булфото  Папата направи важно изявление в условията на пандемията от

...
Снимка Булфото  Папата направи важно изявление в условията на пандемията от
Коментари Харесай

Папа Франциск заклейми харченето на пари за оръжия във време на пандемия

Снимка Булфото  

Папата направи значимо изказване в изискванията на пандемията от ковид. Папа Франциск прикани във великденското си обръщение да се форсира разпределението на имунизациите против ковид, изключително за бедните страни. Той назова „ скандални “ въоръжените спорове и военните разноски по време на пандемия, съобщи Ройтерс.

“Пандемията към момента се популяризира, а обществената и икономическа рецесия остава сериозна, изключително за бедните. Въпреки това въоръжените спорове не стопират, а военните арсенали биват укрепвани и това е скандално ”, съобщи папата.

За втора поредна година на религиозните служби по случай католическия Великден участваха напълно малко хора в базиликата „ Свети Петър “, вместо големи тълпи вътре и извън. След като отслужи литургия, Франциск прочете посланието си „ Към града и света “, в което обичайно прави обзор на проблемите по света и приканва за мир.

Папата помоли Бог да утеши болните, тези, които са изгубили обичан човек, и безработните, призовавайки управляващите да дадат на фамилиите в най-голяма потребност „ почтена храна “.

Той похвали медицинските служащи, съчувства на младежите, които не могат да вървят на учебно заведение, и сподели, че всички са призовани да се борят с пандемията.

„ Призовавам цялата интернационална общественост, в дух на световна отговорност, да се ангажира да преодолее забавянията в разпространяването на ваксини и да улесни тяхното разпространяване, изключително в най-бедните страни “, сподели той, написа tribune.bg.

Франсис, който постоянно приканва за разоръжаване и цялостна възбрана за владеене на нуклеарно оръжие, сподели: „ Все още има прекалено много войни и прекалено много принуждение! Нека Господ, който е нашият мир, да ни помогне да преодолеем мисленето на войната. “  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР